70/20-intervaller

70/20-intervaller // Intervalltrening // Løpetrening // Løpeglede
  • Denne økten ble sendt direkte onsdag 21. september 2022.
  • Inkludert oppvarming
  • Treningen ledes av: Tom-Arild Hansen

Det er en første gang for alt. I dag blir det første gang undertegnede forsøker meg på 70/20-intervall. Hva med deg?

Beskrivelse
Tredemølle er et ypperlig verktøy for korte intervaller selvfølgelig, og denne gangen skal vi prøve oss på en, tja…. en halvkort intervall. 70 sekunders dragtid kan absolutt virke lenge nok dersom hastigheten er høy. Vi begynner som vanlig med 15 minutters progressiv oppvarming. Deretter skal vi kjøre 3 serier som hver består av 7 intervalldrag.

Vi løper altså i 70 sekunder om gangen, hopper av mølla for en passiv pause, og dundrer avgårde igjen i nye 70 sekunder. 7 ganger i hver serie, med totalt tre serier og 21 drag.

Pausene mellom hver 70-sekunder blir kun 20 sekunder, så her er det mest praktisk å hoppe av mølla og la den gå i konstant hastighet. Mellom hver serie tar vi 2 minutters rolig, men aktiv, pause.

Dette skal totalt bli 24,5 minutt på god draghastighet. Total økttid havner på cirka 50 minutter i dag.

Du styrer hastigheten selv
Hastigheten styrer du ut fra eget ønske. Du kan gjerne variere fra drag til drag og mellom drag. Men forsøk å presse litt.

LAST NED DENNE ØKTEN TIL ENHETEN DIN

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Bli medlem på Kondis

Det lønner seg å være medlem

I tillegg til alle våre fagartikler, kan Kondis tilby mange svært gode medlemsfordeler. Vi jobber hele tiden aktivt for at medlemmene skal få mest mulig igjen for medlemskapet. Se våre medlemsfordeler.

Følg Kondis på Facebook

Følg Kondis på Instagram

Nytt fra Kondistreninga

Intervall 4 x 6 minutter // Intervalltrening // Løpetrening // Løpeglede
Arkiv

Langintervall 4 x 6 min

15 minutters oppvarming med progressivt tempo etterfølges av en intervalløkt med totalt 4 drag á 6 minutter. Mellom de fire dragene tar vi 2 minutters pause

Kondistreninga Ålesund

Intervalltrening 22. september 2022

En flott gjeng som møtte til fellestrening i kveld i variert vær i variert vær. 15 løpere, 4 damer og 11 menn. pluss en ny

70/20-intervaller // Intervalltrening // Løpetrening // Løpeglede
Arkiv

70/20-intervaller

Vi løper i 70 sekunder om gangen, hopper av mølla for en passiv pause, og dundrer avgårde igjen i nye 70 sekunder. 7 ganger i hver serie, med totalt tre serier og 21 drag.