Intervall 4 x 4

4 x 4 intervall / Løpetrening / Kondis / Kondistreninga
  • Denne økten ble sendt direkte 17. februar 2022, klokken 18:00
  • Inkludert oppvarming og nedjogg
  • Treningen ledes av: Tom-Arild Hansen

PS! Vi er fortsatt på teststadiet med online løpetrening. Denne økten er tidligere streamet LIVE 😀

Vi kjører en skikkelig klassisk intervall, med 4 x 4. Det vil si – 4 intervalldrag á 4 minutter.

Vi begynner selvfølgelig med en oppvarming. Starter rolig med å gå eller jogge (du bestemmer ut fra egne ønsker), og øker sakte men sikkert. Mot slutten av oppvarmingen gjør vi noen kortere drag for å forberede muskulaturen litt på draghastigheten. Vi øker intensiteten noe for hvert av disse korte dragene.

Hoveddelen består som nevnt av totalt 4 drag. Det blir totalt 16 minutter i total varighet på den høye hastigheten. Det er ikke all verden for en intervalløkt, så intensiteten kan gjerne være høy på denne økta. Mange kjører 4 x 4 helt opp mot og inn i sone 5, men dette styrer du helt fritt. Øktlederen vil hovedsaklig sikte seg inn på lav sone 4 (87-90 % av makspuls). Det er som vanlig greit å holde noe igjen, slik at du i teorien kunne ha gjennomført enda et drag når vi er ferdige. I pausene jogger vi rolig. Du kan gå om du vil. Men hold muskulaturen i gang. Pausene i hoveddelen legger vi til 2,5 minutt, slik at vi blir kvitt litt syre.

En økt i sone 4, vil gjerne føre til litt syre i muskulaturen. Derfor bruker vi litt tid til å jogge ned. Vi jogger sammen i 10 minutter, men du kan gjerne fortsette enda lenger så klart.

Du styrer selv intensiteten
Husk at du kan trene på akkurat den intensiteten du selv ønsker. Kanskje du ikke vil være med på intervalldragene heller, men bare trene med litt selskap – i så fall er det helt i orden 😀

LAST NED DENNE ØKTEN TIL ENHETEN DIN

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bli medlem på Kondis

Det lønner seg å være medlem

I tillegg til alle våre fagartikler, kan Kondis tilby mange svært gode medlemsfordeler. Vi jobber hele tiden aktivt for at medlemmene skal få mest mulig igjen for medlemskapet. Se våre medlemsfordeler.

Følg Kondis på Facebook

Følg Kondis på Instagram

Nytt fra Kondistreninga

Kondistreninga Trondheim

Kondistreninga Trondeim 4 år!

20.november 2018 startet Sol Hagen og Bodil Brå Alsvik opp Kondistreninga Trondheim. I år er det derfor 4 år siden denne Kondistreninga samlet de første

Kondistreninga Online

Kom i god form med Kondistreninga

Kondistreninga er et gratis treningstilbud for alle. Treningene er tilpasset slik at både erfarne og uerfarne kan trene sammen. Kondistreninga hjelper deg i form både løpemessig og sosialt, og du finner oss 23 steder i landet.