Spontant Kondisløp med afterrun i Trondheim

– Med kun én dags varsel var det sannsynligvis ikke så mange som ville komme, tenkte Kondistreningas leder i Trondheim Sol Hagen. Men så feil kan man ta!

I invitasjonen som ble sendt ut i Facebook-gruppa dagen før, ble det invitert til «fart i ferien» og afterrun.
Det er høstferie i Trøndelag denne uka, derfor var ikke forventningene høye til stor deltakelse.
Men etter kun et par timer hadde allerede 15-16 stk bekreftet at de kommer, og påmeldingene bare rant inn mens det nærmet seg.

Da Kondistreningas faste oppmøtetidspunkt kom, var det 29 deltakere som hadde trosset både regn, vind og høstferie, og møtt opp for å få seg ei real fartsøkt.
Trener Sol hadde på forhånd lovt å «skru av regnet» den timen Kondistreningas Kondisløp skulle pågå. Det var det ikke mange som trodde på at hun skulle klare å innfri da det bare 15 min før start regnet sidelengs.
Men da starten gikk forsvant regnet, like fort som deltakerne la ut på den 5,4 km lange løypa.

Løypa som skulle løpes denne kvelden, var Kondisløpet fra påska 2020. Da hadde koronaen nettopp stengt ned hele samfunnet, og Kondistreninga Trondheim arrangerte et virtuelt løp gjennom hele påska. Da skulle deltakerne løpe så mange runder de ville i den 5,4 km kuperte rundløypa på Heimdal utenfor Trondheim.

Flere av deltakerne hadde løpt løypa flere ganger før, og hadde lyst til å forbedre sin rekord i løypa.
Mens andre hadde bestemt seg for å ta det rolig, og tok det som en treningstur.
Innsatsen var uansett upåklagelig og det ble både tette dueller med spurtoppgjør, raske forseringer av de bratte bakkene og flere personlige rekorder!

I målområdet var gleden stor for Harald Alstad da han så at klokka stoppet på ny rekord. «Jeg har vært mer sliten før, og da har jeg løpt saktere. I dag løp jeg inn til ny rekord, og jeg føler meg heller ikke helt utslitt«. Det sier han bare to dager etter at han løp inn til sitt beste halvmaraton på over 2 år!

En annen løper som også kunne notere seg for ny rekord var Vigdis Gabrielsen Sandø. Hun er i siste treningsinnspurt før New York Marathon 6.november, så det var godt å kjenne at godformen er i anmarsj. «Det var gøy å sette ny rekord, spesielt siden jeg løp en runde først. Dette løpet var bare en del av ei lengre økt for meg.»

Etter at alle hadde kommet i mål var det afterrun på Kompis, med god mat og drikke. Sol Hagen hadde også fått tak på et overskuddslager av Kondis-effekter, så det haglet premier til alle sammen.
Praten gikk livlig rundt bordene, så det er tydelig at dette har blitt en godt sammensveiset gjeng, men som alltid tar imot nye deltakere med åpne armer.
Alle deltakerne heier på hverandre, gleder seg over hverandres prestasjoner og pusher hverandre på en god måte.

En flott Kondiskveld var over og flere dro hjem med nye løpesokker, løpetrøyer, singleter, hansker og ikke minst røde kinn etter en herlig innsats i Kondisløypa.
Det hører også med til historien at 10 minutter etter at siste løper kom i mål, begynte det å regne igjen. Sol Hagen har nok et spesielt forhold til værgudene, for i kveld klaffet det perfekt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bli medlem på Kondis

Det lønner seg å være medlem

I tillegg til alle våre fagartikler, kan Kondis tilby mange svært gode medlemsfordeler. Vi jobber hele tiden aktivt for at medlemmene skal få mest mulig igjen for medlemskapet. Se våre medlemsfordeler.

Følg Kondis på Facebook

Følg Kondis på Instagram

Nytt fra Kondistreninga