Øystein “Pølsa” Pettersens 5 x 5 min. med 45/15

Kondistreninga Online // Live løpetrening
  • Økten avholdes LIVE mandag 29. januar, 18:00
  • Inkludert oppvarming
  • Treningen ledes av: Tom-Arild Hansen

Denne uka skal vi også kjøre en økt som tidligere er blitt presentert som “Min økt” i Kondis. Denne økten fra Øystein Pettersen var omtalt i magasin nummer 8 i 2021. Er du Kondismedlem kan du lese nettutgaven her.

Om økta
Med 5 x 5 minutter med 45/15 vil Øystein slå et slag for en økt som skaper litt spenning i muskulaturen. Hensikten er å gjennomføre i en litt høyere fart enn konkurransefart, men samtidig oppnå relativt lav belastning. Øystein konkretiserer enkelt:
– Målet er ikke å bli sliten. Målet er å bli bedre.

Man deler opp 5-minuttene i bolker à 45 sekunder arbeid og 15 sekunder hvile for å kunne holde en høy hastighet og samtidig unngå den slitefølelsen man gjerne får ved å gjennomføre tradisjonelle 5 x 5 minutter. Etter endt økt, skal du sitte igjen med følelsen at du er klar til å konkurrere.

Vi skal først varme opp i 18 minutter, før vi går løs på hovedøkta som altså består av 5 x 5 minutter med 45 sekunder på og 15 sekunder av. Poenget er få litt tid i overfart, i form av såpass korte drag at du evner å hente deg inn.
– Målet er ikke å bli spesielt sliten, men få litt spenning i muskulaturen, få opp litt puls og øke godfølelsen. Begynn nokså kontrollert, og om du føler deg veldig bra, kan du dra på litt mot slutten, forteller Pettersen.

Øystein varierer litt på pausene, men for enkelhets skyld holder samme tid på alle pauser, og legger oss på 2 minutter. Her kan du selv velge om du vil stoppe helt opp, om du vil gå eller om du vil jogge. Pettersen anbefaler dette som en økt du kan kjøre 4 dager før konkurranse.

NB! Viktig om lyd for Zwiftbrukere

Les dette dersom du har planer om å delta på Zwifteventet: Det er begrenset hva som blir gitt av instrukser via tekst underveis. Derfor anbefales det på det sterkeste at du holder denne siden åpen under økta. Da kan du spille av videoen nedenfor, slik at du får lyden fra streamen. Deretter kan du logge deg inn i Zwift og delta i eventet på vanlig måte. Da får du i pose og sekk 😊

Du styrer hastigheten selv
Som vanlig er du selv sjef over hastigheten. Det er absolutt lov å justere underveis også.

Her streames økten direkte mandag 29. januar 18.00.


Hvordan følge økten på Zwift?
Har du Zwift? Da kan du bli med i Zwiftgruppa vår ved å fylle ut dette skjemaet. Da vil du bli invitert til alle eventer. Når du har klikket på “delta” på et event, så er det bare å logge seg inn i Zwift i god tid før start. NB! For å få lyd fra den som leder ølta, så anbefales det å starte streamen som du finner på denne siden, slik at du får lyd.

Hvordan følge økten uten Zwift?
Det er enkelt. Noen minutter før oppsatt starttid, vil du kunne klikke playknappen på videoen på denne siden. Når streamen starter er det bare å henge seg på fra din egen tredemølle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bli medlem på Kondis

Det lønner seg å være medlem

I tillegg til alle våre fagartikler, kan Kondis tilby mange svært gode medlemsfordeler. Vi jobber hele tiden aktivt for at medlemmene skal få mest mulig igjen for medlemskapet. Se våre medlemsfordeler.

Følg Kondis på Facebook

Følg Kondis på Instagram

Nytt fra Kondistreninga